У ній міститься велика кількість фосфору, йоду, кальцію, калію, натрію, магнію, цинку, фтору, а також кислота омега-3, яка є ефективним елементом профілактики серцево-судинних захворювань. Крім того, м'ясо сьомги містить комплекс вітамінів – А, В, D, С, РР, Н, що робить цю рибу подвійно корисною.

Сьомга містить велику кількість корисних речовин, які легко і швидко засвоюються організмом.Сьомга протипоказана:

  • при хронічних захворюваннях печінки;
  • при запаленнях та виразках у ШКТ;
  • при сечокам'яній хворобі;
  • при каменях у жовчному міхурі;
  • при гіпертонії;
  • людям, схильних до алергічних реакцій.

У той же час у лососі, форелі, сардинах, тунці та скумбрії багато поживних речовин на основі жиру. А для задоволення організму в омега-3 експерти рекомендують є оселедець, сьомгу і скумбрію хоча б раз на тиждень.

Відварена сьомга це джерело омега жирних кислот, білка, кальцію, фосфору, йоду та калію. Якщо є таку рибу пару разів на тиждень, то можна налагодити роботу щитовидної залози, заспокоїти нервову систему і привести шкіру в добрий стан, позбавившись запалень, сухості та мікротріщин.