Біле м'ясо зубаток хороше джерело вітаміну А та вітамінів В1, В6, РР, тіаміну, рибофлавіну, нікотинової та пантотенової кислоти. М'якуш цієї риби легко засвоюється і містить важливі для організму мінерали: натрій, калій, кальцій, залізо, магній цинк, фосфор, йод, хром та кобальт.

Зубатку не варто включати до раціону:

  • дітей віком до 3 років;
  • вагітних жінок і матерів-годувальниць;
  • алергіків та людей з непереносимістю (порогова доза, після якої їм стає гірше, зазвичай становить близько 10 г);
  • людей із хронічними захворюваннями підшлункової залози.

30 березня 2021

Її можна, можливо з'їсти сирийале це вкрай не рекомендується, тому що якщо потерпіти пару хвилин і посмажити, то вийде готова зубатка, Що відновлює набагато більше ситості – приблизно в 5 разів більше, з урахуванням того, що в готовій цілих 3 шматки. На початку гри краще відкладати цей вид риби у контейнер.

Як приготувати цибулю. Відсуваємо вбік і на середину сковороди кладемо стейк, що розрізає навпіл. зубатки. Шкіру зі стейку знімати не треба і смажити рибу треба на швидкому вогні, інакше вона дасть багато води.