Багато корисних властивостей серця пояснюються високим вмістом вітамінів. Тут присутні: вітаміни C, E, PP та вітаміни групи В (В1, В2, В5, В6, В9, В12)… Усі вони можуть стати в нагоді – для вашого імунітету та обміну речовин, стабільної нервової системи, здорової шкіри, судин тощо.
У яловичому серце містяться різні вітаміни (Е, А. К, РР) та мікроелементи. Наприклад, у серце у 6 разів більше вітамінів групи В, ніж у яловичині, а заліза – більше у півтора рази. Крім того, в ньому міститься чимало магнію, що покращує діяльність серцевого м'яза.
Вживати відварене яловиче серце дуже корисно для нормалізації роботи серцево-судинної системи, так як у яловичому серце міститься калій, магній, залізо, цинк, фосфор, селен, кальцій. Всі ці компоненти необхідні для зміцнення стінок судин, серцевого м'яза та підвищення гемоглобіну в крові.
Серце складається з чотирьох окремих порожнин, званих камерами: ліве передсердя, праве передсердя, лівий шлуночок, правий шлуночок. Вони поділені перегородками. У праве передсердя входять верхня і нижня порожниста вени, в ліве передсердя – легеневі вени.