Хімічний склад яловичої тушонки містить: вітаміни В1, В2, В5, В6, В9, Е та РР, а також необхідні людському організму мінеральні речовини: калій, кальцій, магній, цинк, мідь та марганець, залізо, хлор та сірку, йод, хром, фосфор та натрій .

Тушенька – тривало тушковане та стерилізоване (іноді пастеризоване) м'ясо, законсервоване у скляній, металевій банці або фольгованій упаковці.Як правило, склад тушонки практично ідентичний у всіх виробників:

  • м'ясо/м'ясні продукти
  • овочі (цибуля, морква)
  • спеції (сіль, перець та ін.).

17-Aug-2020

Можна, можливо чи їсти тушонку без термічної обробки, одразу з банки? Так, продукт одразу готовий до вживання. Щоправда, смачніше буде все-таки, якщо розігріти, адже у банку є жир. Кулінари радять робити це на водяній бані, а не на сковороді.