Очевидна користь варення з червоної горобини у боротьбі з застудами, грипом та бронхітами. Воно може взяти участь в усуненні проблем кишечника та очищення організму від токсинів, надлишкового холестерину та жирів, а також, безумовно, підвищить якість життя сердечників та гіпертоніків.

Ягоди червоний горобини широко застосовують у народній медицині. Найбільш часто настої та відвари використовують для зниження кров'яного тиску, лікування недокрів'я, анемії та серцевої недостатності. Також сік плодів допомагає зупиняти кровотечі, зменшувати набряки, прибирати запалення та зміцнювати стінки судин.

Горобина допоможе вивести шкідливі речовини з організму Навіть сьогодні гомеопати рекомендують чаї для лікування діареї, а також геморою. Підтверджено, що квіти та плоди горобини мають очищувальну і проносну дію. А такі настої ефективні при запорах.

У горобині є вітаміни Р, В2, РР, Е, К, провітамін А, цукру (до 8% – фруктоза, глюкоза, сахароза, сорбоза), глікозиди, амінокислоти, дубильні, пектинові та гіркі речовини, 48% органічних кислот (яблучна, лимонна, янтарна) , флавоноїди (багато рутину), багато заліза, міді та марганцю, йод, цинк, калій, магній, …