Банани покращують травлення Банани, особливо злегка недостиглі, містять велику кількість пектинів. Ці речовини необхідні здорової мікрофлори кишечника. Крім того, ці фрукти містять необхідну для травлення клітковину.

Банани можуть бути небезпечними при захворюванні шлунково-кишкового тракту у стадії загострення. Про це у розмові з РІА «Новини» розповіла лікар-дієтолог Тетяна Разумовська. «Під час розладів кишечника або захворювань ШКТ у гострій стадії бананишвидше за все, будуть шкідливі.

Також є версія, що банани позитивно впливають на відновлення слизової шлунка та шлунково-кишкового тракту. Пектин та крохмаль, які також входять до складу бананів створюють у шлунку обволікаючий ефект. Саме тому лікарі рекомендують вживати їх при гастриті та деяких інших проблемах з шлунком.

М'яка допомога при гострої хвороби І банани – це найкращий варіант для хворих гастритом. Банани не просто легко і швидко засвоюються і перетравлюються, а й обволікають стінки шлунка, захищаючи його від шкідливого впливу. Лікарі рекомендують їсти банани за 30 хвилин до основного прийому їжі.