Паростки сої надзвичайно корисні: у них міститься активний білок і майже всі необхідні людині вітаміни. Регулярне вживання цього продукту допомагає позбутися «поганого» холестерину, що сприяє очищенню судин. Крім цього нормалізується робота печінки та нервова система.
НАЙКОРИСНІШІ ПРОРОСТКИ
- Проростки чиа
- Проростки кіноа
- Проростки кунжуту
- Проростки льону
- Проростки сочевиці
- Проростки маша
- Проростки гречки
- Проростки люцерни
Проростки сої багаті: Високоякісним білком у вигляді повного набору незамінних амінокислот, які легко засвоюються. Клітковиною, з її допомогою покращується перистальтика кишечника, клітковина допомагає очистити кишечник від токсинів, канцерогенів та шкідливого холестерину.
Пророщені боби змінюють свій поживний склад – концентрація вітамінів та цінних мікроелементів збільшується у рази. Найбільш насиченими по поживних речовин вважаються паростки висотою 1-2 см – їх можна подрібнити і додавати в ранкові корисні коктейлі, або ж з'їсти просто так (можна додати мед, горіхи).