Паростки сої надзвичайно корисні: у них міститься активний білок і майже всі необхідні людині вітаміни. Регулярне вживання цього продукту допомагає позбутися «поганого» холестерину, що сприяє очищенню судин. Крім цього нормалізується робота печінки та нервова система.

НАЙКОРИСНІШІ ПРОРОСТКИ

  • Проростки чиа
  • Проростки кіноа
  • Проростки кунжуту
  • Проростки льону
  • Проростки сочевиці
  • Проростки маша
  • Проростки гречки
  • Проростки люцерни

Проростки сої багаті: Високоякісним білком у вигляді повного набору незамінних амінокислот, які легко засвоюються. Клітковиною, з її допомогою покращується перистальтика кишечника, клітковина допомагає очистити кишечник від токсинів, канцерогенів та шкідливого холестерину.

Пророщені боби змінюють свій поживний склад – концентрація вітамінів та цінних мікроелементів збільшується у рази. Найбільш насиченими по поживних речовин вважаються паростки висотою 1-2 см – їх можна подрібнити і додавати в ранкові корисні коктейлі, або ж з'їсти просто так (можна додати мед, горіхи).