В ньому багато білка, вітамінів В6, РР, Е, С, поліненасичених жирів, важливі для збалансованого харчування людини. Крім того, кальмари багаті на мікроелементи (фосфор, залізо, мідь, йод), в ньому багато калію, так необхідного для здоров'я серця.

Користь кальмара для жінок полягає у високій концентрації білка, що означає здорове волосся, шкіру та нігті. А жирні кислоти Омега-3 та Омега-6 відіграють найважливішу роль для жіночого організму. Крім цього, вони сприяють довголіттю, зміцненню імунітету та виробленню гормону серотоніну.

Кальмари можуть спричиняти алергічну реакцію. При індивідуальній непереносимості вживати їх у їжу не можна. Крім того, як уже було сказано вище, у кальмарах міститься холестерин, тому зловживати молюсками у своєму раціоні не варто – це може спровокувати зростання рівня холестерину в організмі.

Кальмар, хоч і має десять кінцівок, у кулінарному сенсі – дуже проста тварина. Подивіться на нього голодним поглядом. Ви побачите голову, тіло з плавниками та щупальця, ну, чи ноги. Так ось, голову їсти не можна, а все інше можна, можливо.