Що корисного залишається в консервованих фруктах. При консервуванні втрачається лише частина корисних властивостей, при цьому майже в повному обсязі зберігаються білки, жири, вуглеводи, жирні кислоти, органічні олії, мінерали та багато корисних мікроелементів, вітаміни групи Е, А, D, К, РР.Aug 3, 2021
Відповідає нутриціолог, клінічний психолог-дієтолог Ганна Івашкевич. На відміну, наприклад, від рибних консервів, консервовані фрукти втрачають частину корисних речовин – як вітамінів і мінералів, а й клітковини. Вміст вітаміну З менше більш ніж удвічі.
Корисна сторона консервації в тому, що в них є білки, жири, вуглеводи, які також необхідні для здоров'я людини. Іншою позитивною дією, якою володіють консерви – це те, що деякі продукти в результаті зберігання тільки збільшують свої корисні властивості.
Консервовані персики містять різноманітні мінеральні речовини та вітаміни А, С, D, Е, усю групу В. Їх можна їсти людям, схильним до алергії, тому що при консервуванні з фруктів знімають шкірку, і вміст алергенів зводиться до нуля.