Печериці містять білки, вуглеводи (клітковину та цукор), мінеральні речовини (залізо, калій, цинк, фосфор) та вітаміни: E, D, B. Печериці мають антибактеріальну та протипухлинну активність. Вживання печериць знижує ризик захворювання на атеросклероз і зменшує рівень холестерину в крові.

Пухкі, м'які, темні гриби з вираженим запахом гнилі треба викинути відразу. Вживати їх у їжу не можна. Свіжий печериця має білий, світло-коричневий або бежевий капелюшок, він пружний і твердий, з матовим блиском.

Печериці знімають головний біль, покращують пам'ять, розумові процеси та іншу діяльність головного мозку. Регулярне вживання запобігає розвитку стресу, депресії, неврозів. Корисні властивості печериць відображаються на стані волосся, нігтів.

У складі сирих печериць багато вітамінів, вуглеводів, як у огірках, та кислот органічного походження, що позитивно впливають на кишкову флору. З цієї причини японці вважають печериці грибами, що продовжують життя – маїтаке.