У російській народній медицині квітки терну використовують при лікуванні нудоти, шлункових болів, невралгій, задишки, захворювань печінки. Настій листя сливи призначають при запаленнях нирок та сечового міхура, захворюваннях шкіри. Відвар кори сливи застосовують як в'яжучий засіб, при проносах, зовнішньо при бешихі, і білях.

Слива – покращує роботу кишечника і знижує загрозу раку прямої кишки Завдяки сорбіту та високому вмісту клітковини, слива сприяє добрій роботі кишечника та його регулярного звільнення. По суті, це м'яке проносне, яке не має протипоказань і не викликає звикання.

Кому не можна їсти сливи людям з цукровим діабетом та ожирінням через високий рівень глюкози та фруктози у продукті; у період загострення гастриту з підвищеним рівнем кислотності; при індивідуальній непереносимості мамам, що годують, так як вживання сливи може спровокувати пронос та коліки у немовлят.