Томати містять багато вітаміну А та вітаміну К, а також значну кількість вітамінів групи В, фолієвої кислоти та тіаміну. Один томат забезпечує близько 40% добової потреби у вітаміні С. Також помідори — хороше джерело заліза, калію, марганцю, магнію, фосфору та міді.

Помідори підходять для низькокалорійного раціону. У 100 г помідорів всього 18 ккал, їх 0,88 р білків, 0,2 р жирів і 2,69 р вуглеводів. У помідорах міститься клітковина, корисна для травлення, а також калій і магній, необхідні для здоров'я серцево-судинної системи. Доведено, що у томатах багато лікопіну.

З обережністю помідори стоїть є: алергікам. Помідори – усім відомий алерген; якщо після його вживання спостерігається почервоніння або свербіж на тілі, необхідно виключити цей овоч зі свого раціону; людям із захворюванням ШКТ.

Томат – сам по собі кислий продукт, а груба клітковина ще й дратує слизову оболонку шлунка і дванадцятипалої кишки. Тому якщо є проблеми з цими органами, вони можуть посилитися.