Про користь бальзаміко можна говорити довго. Соус багатий на вітаміни А, С і В і мікроелементи: кальцій, залізо, фосфор і калій. Помірне вживання соусу допоможе запобігти розвитку хвороб серця та онкозахворювань, він стимулює травлення, стабілізує роботу мозку та нервової системи.Oct 2, 2015
Бальзамічним соусом приправляють майже будь-які страви: салати, закуски, макарони, рагу, запіканки, піцу, гарніри. Кілька крапель соусу доповнять смак десертів, сирних та м'ясних нарізок. На основі соусу роблять маринад для птиці, риби або м'яса – він допомагає створювати апетитну глазуровану скоринку.
З медичною метою застосування бальзамічного оцту засноване на корисних властивостях цього продукту. Для обробки порізів, опіків, ран наносять його зовнішньо на пошкоджену ділянку. Для полоскання горла використовують водяний розчин. Бальзамік додається в засоби для волосся для зменшення їх випадання.
Бальзамічний соус має більш м'який і солодкий смак, в відмінність від бальзамічного оцту із Модени IGP. Бальзамічний соус виготовляють із 100% виноградного сусла (сорту винограду Ламбруско Граспаросса Кастельветро і Требб'яно), соус витримують у дерев'яних бочках.