Папайя містить фермент папаїн, який сприяє травленню. Цей екзотичний фрукт також багатий на клітковину і воду, тому його вживання допомагає запобігти запори і сприяє регулярному стільцю. Холін, що міститься в папайє, сприяє поліпшенню сну, навчання та пам'яті.

Протипоказання до вживання папайї Не варто вживати його в їжу тим, хто схильний до алергії на екзотичні фрукти, або має індивідуальну непереносимість. Недозрілі плоди містять багато карпаїну (алкалоїд, що може викликати отруєння та опіки).

Користь папайї для організму полягає у високому вмісті вітамінів (особливо антиоксидантів: С, А, Е) та мікроелементів (калію, заліза, магнію, кальцію, цинку тощо). У плодах міститься папаїн – речовина, схожа на шлунковий секрет людини, що допомагає розщеплювати жири і білки.

Для підкреслення природного смаку папайї можна трохи збризкати м'якоть екзотичної ягоди соком лимона або лайма. Ніжну і м'яку м'якоть стиглої папайї можна їсти ложкою або порізати папаю на часточки, як диню.