Крім великої кількості добре збалансованого за складом білка і вуглеводів, що легко засвоюються, консервований горошок містить багато калію, фосфору, заліза, а також вітаміни. Він багатий на вітамін В1, який зміцнює нервову систему.
Газоутворення викликається підвищеною концентрацією клітковини та цукрів. Не рекомендовано часто і багато їсти гороху годуючим жінкам, людям старшої вікової категорії та хворим на подагру. У продукті підвищено вміст пуринів, що підвищують рівень сечової кислоти, що спричиняє розвиток суглобових захворювань.
У свіжому вигляді продукт заборонено. Ускладнення він може викликати при гастриті та виразкових утвореннях. Протипоказаний зелений горошок при гострому прояві будь-яких захворювань шлунково-кишкового тракту, а також при проблемах з кров'ю.
Вітаміни
Вітаміни, зміст | від норми | |
---|---|---|
Вітамін K | 21,4 мкг | 17,8% |
Вітамін C | 9,6 мг | 10,7% |
Вітамін B1 | 0,1 мг | 10,1% |
Вітамін B2 | 0,1 мг | 6,0% |