Склад та користь для жінок У сушених плодах фігового дерева, або смокви, зберігається багато вітамінів. Особливо багаті на плоди вітаміном А, фолієвою кислотою, трохи менше в них вітаміну Е. З мінералів у смокві достатньо магнію, заліза, фосфору, а калію майже стільки, скільки у горіхах.Aug 24, 2017

Інжир не рекомендують при запальних процесах шлунково-кишкового тракту, подагрі, цукровому діабеті та ожирінні. Свіжого інжиру можна з'їсти трохи більше – 150 г. Пам'ятайте, що калорійність сушеного інжиру у п'ять разів вище, тому його краще їсти у першій половині дня, – каже дієтолог.

В офіційній медицині плоди інжиру застосовуються при лікуванні тромбоемболії, тромбофлебітів, захворювань серцево-судинної системи, при тромбозах та як кровотворний засіб.

Свіжі плоди інжиру містять білки, цукор, кислоти. Крім того, заліза в інжирі більше, ніж у яблуках. Є в ньому вітаміни (β-каротин, В1, В3, РР, С), мінеральні речовини (натрій, калій, кальцій, магній, фосфор). Калію так багато, що за його змістом інжир поступається лише горіхам.