Лівер, як субпродукт, багатий кальцієм та фосфором, що сприяють формуванню здорової кісткової тканини та зміцненню зубів. Вітаміни групи В у складі Лівер Добре справляються з психоемоційним напругою, нормалізують сон, допомагають подолати депресію.

Усі субпродукти містять холестерин, тому їх не варто є людям з атеросклерозом в анамнезі, з патологіями серцево-судинної системи та з ожирінням.

Лівер йде на приготування паштетів та ліверних ковбас. В склад Лівер входять серце, печінка, нирки, діафрагма та трахея в їхньому природному поєднанні. Найцінніший продукт – печінка – йде на приготування паштетів, консервів, використовується для приготування других страв. Нирки йдуть у супи, солянки, другі страви.

Лівер, що вживається в їжу, підвищує імунітет, нормалізує роботу кровоносної та нервової систем, сприяє зміцненню м'язів та покращує стан шкіри. Але субпродукти містять багато холестерину, і в них можуть бути присутніми кадмій, свинець та інші важкі метали. Тому є їх слід частіше 1 – 2 разів на тиждень.