Наприклад, у 100 г мінта міститься 100% денної норми йоду, 150% кобальту та 110% хрому. Мінтай сприяє зниженню рівня глюкози та холестерину в крові, покращує склад крові, що особливо важливо при анемії, а високий вміст природного йоду допомагає нормалізувати роботу щитовидної залози.

Порівняно з іншою рибою мінтай коштує недорого, а поживні властивості анітрохи не поступаються дорогим сортам риби, і вживати її потрібно хоча б двічі на тиждень. Не радять вживати мінтай лише людям, схильних до алергії на рибу та морепродукти.

«На видобуток мінта накладається менше обмежень. У стаді мінта практично немає прилову інших видів риб, це робить його вилов зручнішим і менш витратним. Сукупність цих факторів робить цю рибу більш доступною для широкого кола споживачів», — наводить слова представника ВНІРО.

Основна відмінність дикого мінта Аляски та тихоокеанського хека за поживними властивостями – м'ясо мінта більш дієтичне, воно містить менше калорій, жирів та холестерину на 100 г продукту. При покупці замороженої тушки зверніть увагу на колір луски. Тушка мінта трохи темніше хека.