атлантичний оселедець До жирних сортів відносяться залом, креченська, полярна, ісландська, жупанівська, олюторська та дунайська. Жирність становить близько 30% і, на відміну від нежирних сортів, у такій рибі міститься більше корисних амінокислот (зокрема, Омега-3). Найбільш популярним є атлантичний оселедець.

Якщо ви хочете за допомогою оселедця скинути зайву вагу, її краще вживати у вареному чи тушкованому вигляді. Рибіна містить корисні сполуки, які допоможуть зменшити кількість жирів в організмі.

Оселедець багатий на ці та інші речовини і при цьому залишається однією з найдоступніших риб для харчування. Американська кардіологічна асоціація рекомендує є рибу двічі на тиждень підтримки міцного здоров'я всього організму.