У пекінській капусті міститься вітамін С, фолієва кислота, тіамін та йод, тому китайська капуста рятує від авітамінозу та анемії, зміцнює імунітет людини. 2. Вітаміни у свіжій капусті швидко надходять у стравохід і розносяться по всьому організму.

Шкода пекінської капусти Не рекомендується вживати китайський салат людям із підвищеною кислотністю шлунка. Забороняється їсти овоч при гострому гастриті, виразці, панкреатиті, коліті. Не можна Існує китайський салат при шлунковій кровотечі або харчовому отруєнні, діареї.

Волокнами особливо багата біла частина листя. В овочі також багато вітаміну С, який бореться із хвороботворними мікробами та вірусами, підвищує імунітет. Тому пекінка особливо корисна у міжсезоння. Також вітамін С уповільнює процеси старіння та благотворно впливає на стан шкіри.

пекінська капуста – Універсальний продукт. Її можна їсти в сирому вигляді, у салатах, тушкувати, смажити, запікати, маринувати, фарширувати, готувати з неї перші та другі страви.