Персики добре вгамовують голод і сприяють травленню. Через високий вміст калію та магнію персики корисні при анемії, хворобах серця та стресах. Персики та їх сік рекомендуються при відновленні після тяжкої хвороби. Персики допомагають зберегти молодість шкіри, перешкоджаючи появі зморшок та пігментних плям.
У сучасній науковій медицині плоди персиків призначають при дієтичному харчуванні хворих на анемію, серцеві захворювання, як сечогінний, адаптогенний засіб. Персики, завдяки наявності фенольних сполук, флавоноїдів мають антиоксідантні властивості, особливо шкірка плодів – [21, р.
Персик багатий на вітамін К і залізом. Як відомо, ці компоненти допомагають у збереженні здорового серця та зміцнюють судини. Позитивний ефект від персика можна отримати лише за регулярного використання. Також у складі можна зустріти залізо та цинк, вони покращують стан крові та відновлюють багато процесів.
Регулярне вживання персиків зміцнює імунну систему, захищаючи нас від багатьох інфекційних та шкірних захворювань. Крім того, персики сприяють швидкій регенерації шкіри. А протеїн, який міститься у цьому фрукті, необхідний багатьом життєво важливих процесів.