У засушеному імбирі джинджерол перетвориться на шогаол — корінь, навпаки, буде вдвічі гостріший за свіжий. З вітамінів у складі імбиру найбільше РР, К та В6. Разом вони допомагають нервовій системі впоратися з підвищеними навантаженнями, покращують пам'ять та розганяють обмінні процеси в організмі.

Лікарі радять включати до раціону цей унікальний продукт студентам, офісним працівникам, водіям. Імбир в цукрі допомагає налагодити роботу нервової системи.

У тісто мелений імбир додають у процесі приготування або після. Терпкий аромат та пекучий смак імбиру робить його придатною приправою до м'ясних та рибних страв, бульйонів, салатів та соусів. Імбир можна додавати і в напої, наприклад, компоти, киселі і пудинги за 2-5 хвилин до готовності.