Загальновідомо, що узвари та компоти покращують апетит та настрій, підвищують життєвий тонус і є відмінним засобом у боротьбі з багатьма захворюваннями. Вживання компоту із сухофруктів рекомендовано лікарями при атеросклерозі, захворюваннях сечостатевої системи та печінки.18 Mar 2020
Узвар благотворно впливає на стан судин, а також надзвичайно корисний для нормальної роботи шлунка та кишечника. Завдяки вмісту сушених груш та яблук узвар заряджає організм бадьорістю та енергією, а також сприяє виведенню токсинів та солей важких металів.
Відмінність узвару від компоту у тому, що його не варять, а заварюють. І заварюють висушені фрукти та ягоди, в яких залишилися всі корисні речовини, саме тому узварі і залишаються всі корисні нам вітаміни.
«Найпоширеніші та найкорисніші сухофрукти — це родзинки, курага, фініки та чорнослив. Вони дуже поживні та містять утричі більше клітковини, вітамінів та мінералів, ніж свіжі фрукти. У них багато поліфенолів, які є сильним антиоксидантом», — заявила фахівець РІА Новости.