– покращує роботу мозку; – Допомагає організму боротися зі стресом; – Підвищує лібідо; – для жінок у положенні манго також дуже корисно: підтримує функціонування плаценти, кровотворної системи, підвищує імунітет та нормалізує роботу нервової системи.

Якщо 100 г свіжого фрукту містять всього 60 ккал, то в сушеному їх уже всі 300 – у п'ять разів більше. Тому здоровій людині не варто з'їдати більше трьох-чотирьох шматочків у день.

Хоча багато хто думає, що сушене і в'ялене це те саме, але це зовсім так. В'ялений манго відрізняється тим що, з нього не знімають шкірку перед сушінням. А в іншому процес такий самий: З стиглих плодів манго знімають шкірку і нарізають тонкими смужками.

Калорійність сушеного манго (100 г) – 314 ккал. У складі висушених плодів дуже багато вітамінів, амінокислот, і навіть макро- і мікроелементів. Так, цей сухофрукт містить вітаміни А, В1, В2, В5, В6, В9, В12, С та D. Крім того, він відрізняється високим вмістом кальцію, заліза та фосфору.