Найпопулярнішим у кулінарії вважається яєчний білок. Завдяки переліку корисних властивостей цей продукт можна вживати в сирому вигляді. Робиться це на порожній шлунок. У такому разі білок обволікає стінки шлунка та сприяє загоєнню виразок.

ЯЄЧНИЙ БІЛОК ДУЖЕ КОРИСНИЙ ДЛЯ ВІДНОВЛЕННЯ І ЗРОСТАННЯ М'ЯЗІВ Обов'язково спортсмени повинні вживати яєчні білки кожен день. Якщо ви нарощуєте м'язову масу, то можна їсти кілька яєчних жовтків, тому що в них багато вітамінів та корисних речовин.

Білок необхідний і для будівництва та підтримки сухих м'язів, які, у свою чергу, стимулюють метаболізм. До того ж яйця допомагають усунути різкі стрибки цукру та інсуліну в крові, що ведуть до відкладання жиру. Порада: Білок міститься і в білці яйця і в жовтку, але жовтки більш калорійні.

Норма яєчних білків в день для здорової людини Проте звичайній людині не рекомендується вживання яєчних білків у кількості понад 12 штук протягом тижня. Якщо йдеться про цілісні яйця, то є білок разом з жовтком то в такому разі денна норма повинна бути не більше 3-х день.