У зелених бананах багато клітковини, пектину, калію, вітамінів А, С, В6. Харчові волокна нормалізують роботу кишечника, допомагають знизити рівень цукру на крові. Вітамін A корисний для органів зору.

Жовтий банан з темними плямами у 8 разів ефективніше зелений банан з погляду його користі здоров'ю. Плюс до всього, перестиглий банан — відмінний вибір, коли ваше тіло потребує швидкого підвищення рівня цукру.

Банани нормальної стиглості багаті багатьма поживними речовинами, зокрема містять калій, вітамін C, вітамін B6 і харчові волокна. Але резистентного крохмалю в них менше, ніж у зелених. Саме він підтримує корисну мікрофлору кишечника та регулює рівень цукру в крові.

Як змусити дозріти зелені банани

  1. Загорніть плоди в паперовий пакет (підійде просто папір і навіть газета) і залиште на 1-2 дні. Так фрукти дихають і не сохнуть при цьому. …
  2. Покладіть банани на кілька хвилин у розігріту духовку. Вони миттєво дозріють.
  3. Читай також: 10 причин є банани кожен день