У стручках знаходиться велика кількість хлорофілу, необхідного для нашого організму. Цей продукт вважається джерелом клітковини, вітамінів груп В, РР, Е, Н, провітаміну А. Ще в зеленому горошку знаходиться велика кількість жирних кислот, амінокислот, білка, найближчого за своїм складом до м'ясного.

Стручковий горошок можна вживати в їжу повністю, стручок соковитий та солодкий, зі свіжим запахом. Розмір та форма стручків залежить від сорту гороху, стручки бувають практично плоскі та циліндричні, горошини також мають різні розміри.

Стручковий горошок називається цукровий або манжту, то є "все їстівно". Справді, стручки настільки ніжні, що не потрібно видаляти навіть «ниточку», що з'єднує половинки стручка. Його їдять сирим, відварюють на пару трохи більше трьох хвилин, використовують у стравах східної кухні.

Він дає нашому тілу білки, вуглеводи, у ньому повно вітамінів групи B, вітамінів C, D, E та K. Крім того, горошок містить масу корисних мінеральних солей: натрій, калій, кальцій, фосфор, залізо, мідь, кобальт, йод та магній.