заварний хліб містить багато мінеральних речовин, таких як кальцій, залізо, фосфор, магній та калій. Крім цього, в хлібі присутні вітаміни групи В, які підтримують оптимальне функціонування нервової системи та нормалізують склад крові.Apr 7, 2017

Як і будь-який інший продукт, заварний хліб може приносити як користь, а й шкода. У зв'язку з деякими особливостями продукту, його не рекомендується вживати у великих кількостях тим, у кого діагностовано підвищену кислотність шлунка та метеоризм, алергію на глютен та діабет.

Завдяки підвищеному вмісту клітковини чорний хліб нормалізує функціонування травної системи, очищає кишечник, покращує перетравлення та всмоктування їжі, усуває запори. У 100 грамах житнього хліба міститься 174 кілокалорії (у білому 250), завдяки чому він використовується у дієтичному харчуванні.

Житній хліб (враховуючи його незначну калорійність) слід включати до раціону літніх людей і тих, хто схильний до надмірної ваги та запорів. При цьому особливо корисний хліб з борошна грубого помелу, що містить у своєму складі більше корисних компонентів.