Жовтий болгарський перець багатий вітамінами А, Е, аскорбіновою кислотою. У 50 г овочів міститься добова норма цих вітамінів. Велика кількість антиоксидантів, що містяться в продукті, робить його добрим профілактичним засобом, що перешкоджає виникненню ракових захворювань.

Рекордсменом за вмістом корисних речовин є червоний болгарський. перець. У ньому найбільше вітаміну С та антиоксиданту лікопіну, який захищає слизові оболонки від запалень, заявила лікар-дієтолог Олена Соломатина. Жовтий перець може підтримати імунну систему та зміцнити судини, повідомляє 7 серпня "Газета.

Який болгарський перець – зелений, жовтий або червонийкорисніше? червоний. У цьому різновиді перцю найбільше аскорбінки та вітаміну А. Так, порція червоного болгарського перцю задовольнить приблизно половину добової потреби організму у вітаміні А, а порція зеленого – лише 5%!

Завдяки вмісту у своєму складі вітамінів групи В (В1, В2, В6), болгарський перець може допомогти при безсонні, постійних депресіях і стресах, а також корисний для позбавлення від втоми. Крім вітамінів, болгарський перець багатий мікро та макроелементами.