У гороху великий коктейль дуже рідкісних мікроелементів: йод, фтор, цинк, селен, марганець, нікель, кобальт, мідь, молібден, залізо, хром, кремній, ванадій, титан, олово, цирконій, алюміній, стронцій. Це сприяє постачанню організму енергією, людина легше переносить фізичні навантаження, активну мозкову роботу.Apr 5, 2022

Головне багатство гороху вареного – Наявність високоякісного легкозасвоюваного білка, важливих амінокислот, клітковини і харчових волокон, що нормалізують діяльність шлунково-кишкового тракту.

Горох багатий калієм та фосфором, магнієм та кальцієм. За вмістом білка горох може зрівнятися з м'ясом. Горох дуже корисний завдяки високому вмісту в ньому вітамінів A, B та C. Крім того, горох – Це енергетик: у ньому міститься велика кількість вуглеводів.

Використовується з профілактичною метою від недокрів'я (лейкозу), ожиріння, атеросклерозу, захворювань серця, дерматитів, судом. Регулярне вживання гороху покращує роботу головного мозку та пам'яті, підтримує тонус м'язів. Щоденне вживання підвищує рівень гемоглобіну. Горохова настойка знімає зубний біль.