Головна відмінність гейзерної кавоварки від турки у тому, що процес потрібно контролювати. Напій залишиться в резервуарі і не втече, гарантуючи тим самим чистоту плити. Це не єдина перевага гейзерного приладу.

гейзерна кавоварка – Ідеальний вибір для любителів еспресо, якщо потрібно заварити ще й чай або не хочеться стежити за процесом приготування напою. Турка більше підійде тим, хто любить експериментувати з інгредієнтами, цінує міцніший напій і в тому випадку, коли за раз потрібно готувати відразу кілька порцій.

З цього виходить що гейзерна кавоварка – Досить неоднозначний вибір. Вона дуже гарна сама по собі, але поставити її вище капсульний моделі важко. Взяти хоча б той факт, що тиск у гейзерної моделі досягає 0,15 бар, а в капсульний – 15 бар і навіть більше. Це у 100 разів сильніший тиск!