Солодкими стравами краще не закушувати горілку. У солодких продуктах з високим вмістом вуглеводів (тістечок, тортів, морозива) міститься велика доза глюкози.Jan 30, 2019

Сильне пошкодження шлунка – потрапляючи в порожній шлунок, спирт пошкоджує слизову оболонку. Це одна з основних причин, чому потрібно закушувати алкоголь обов'язково. Як показали дані досліджень, міцність напою чи сорт пива не впливають на швидкість впливу на слизову оболонку шлунка.

До горілки чудово підходять вінегрет (Похльобкін пропонував варіант із рубаним яйцем і невеликою кількістю оселедця) і навіть відварену картоплю, якщо його супроводжує оселедець з цибулею та олією. Закуски для горілки: пельмені, солянка, оселедець з олією та цибулею, копчена риба, солоні огірки, вінегрет.

У питанні про те, чому горілку не можна запивати водою, фахівці одностайні. Ферменти, що виділяються організмом при вживанні спиртного, перестають вироблятися після потрапляння до нього води. Якщо вже і запивати горілку водою, тільки у виняткових випадках і тільки мінеральною водою без газу.