Як будь-яка крупа, гречка містить багато вуглеводів, а її калорійність така ж висока як у рису, вівсянки та пшона – близько 310 ккал! Тому на гречку краще не налягати людям з високим тиском, які мають зайву вагу і страждають на цукровий діабет.2 Feb 2022

Протипоказана гречка людям, які страждають від алергії на білок ядриці (крупа з цілих зерен). Не можна їсти гречку кожен день і тим, хто страждає від запорів, цукрового діабету, гіпертонії, ниркової недостатності, підвищеної згортання крові та виразки шлунка.

Поширені симптоми при алергії на гречку: Висипання, кропив'янка ангіоневротичний набряк Чихання, нежить Кашель, хрипи

Крім того, лікар зазначила, що гречку не варто поєднувати із жирними продуктами. За її словами, м'ясні напівфабрикати або жирна риба можуть призвести до бродіння та відчуття тяжкості у животі. Бочарова також рекомендувала не запарювати гречку окропом, а проварювати.