У випадку з гарячими соусами замінити крохмаль можна борошном, а для холодних соусів і кремів краще використовувати желатин або агар-агар. Агар-агар має більш високі желіруючі властивості, тому для приготування торта «Пташине молоко» або зефіру рекомендуємо використовувати саме його.
Для панування замість крохмалю чудово підійде такий же обсяг рисового або пшеничного борошна, сухарів (краще японські панко), розчинного картопляного пюре, подрібнених. кукурудзяних пластівців або чіпсів.
Можна, можливо чи замінити кукурудзяний крохмаль картопляним? Замінювати кукурудзяний крохмаль не рекомендовано, тому що з ним виходять ніжніші текстури. Не варто відходити від рецепту, так як картопляний крохмаль набагато щільніше. Крохмаль кукурудзяний відрізняється за своїми властивостями, і, наприклад, для киселя він точно не підійде.
Замінник кукурудзяного крохмалю
- Універсальне борошно
- Рисове борошно
- мигдальне борошно
- Порошок маранти
- Картопляний крохмаль
- Тапіока
- Борошно з маніоки
- Молоте насіння льону