Якщо ж глюкозного сиропу немає під рукою, то як заміну можуть виступити патока або кукурудзяний сироп – Але тільки частково і тільки в рецептах, де ви не переб'єте цими добавками кінцевий смак виробу.

Цукор залийте гарячою водою, розмішайте, доведіть до кипіння. Додайте лимонну кислоту і варіть 25-35 хвилин (я варю 20-25 хвилин). Знявши сироп з вогню, трохи охолодіть його – хвилини 4, а потім додайте соду, розведену в 5-10 мл води. У цей момент розпочнеться реакція нейтралізації залишків кислоти та багато піни.

Чим замінити сироп глюкози Патоки. Це – побічний продукт у виробництві цукру або кукурудзяного/картопляного крохмалю. Зовні патока схожа на рідкий мед. До її складу, крім глюкози, входить також декстрин та мальтоза.

Як приготувати "Глюкозний сиропЗаливаємо цукровий пісок вказаною кількістю води. Ставимо масу на вогонь і доводимо її до кипіння. сироп закипить, додаємо до нього лимонну кислоту і знову доводимо масу до кипіння. Потім робимо під каструлею найслабший вогонь і варимо сироп протягом 30-35 хвилин.