Замість тетраборату можна використовувати борну кислоту. Вона прибирає зайву липкість із суміші, завдяки чому слайм можна брати в руки і не бруднитися. Цей загусник також продається в аптеці і коштує близько 20 рублів за 25 мл.

За допомогою терки кухонної подрібнити одну чайну ложку мила. У невеликий посуд налити води, борної кислоти та додати господарське мило. Вміст перемішати та поставити грітися у мікрохвильову піч. От і все, тетраборат готовий, вибирайте собі будь-який з 4-х методів, і виконуйте це самі.

Що можна використовувати: Пшеничне борошно підійде для загущення соусів, підливок та непрозорих супів. Лимонний сік може використовуватися як загусник для вершків при збиванні. Манну крупу можна використовувати для загущення запіканок, сирників, фаршу.