Серед усіх можливих напоїв – краще всього поєднувати алкоголь з компотами, морсами чи соками. Це не додає вживанню зайвої користі, проте не шкодить. Серед усіх соків, якими прийнято запивати горілку, особливо виділяють три.

В Росії горілку найчастіше п'ють у чистому вигляді, з невеликих чарок (стопок), під гарну, ситну закуску. Класичними парами до горілці вважаються мариновані та солоні овочі, копчена риба та ковбаси, в'ялене м'ясо, традиційні страви російської кухні.

Соління – найтрадиційніші та найдемократичніші партнери горілки, дуже різноманітні: солоні огірки, гриби, помідори, квашена капуста… Краще вибирати саме солоні, а не мариновані закуски, так як оцет у маринаді створить додаткове навантаження на і так завантажену переробкою алкоголю печінку.

Як розбавляти горілку соками

  1. Томатний сік Майже кривава Мері, але про цей коктейль зараз говорити не будемо, оскільки він складніший, у ньому багато інгредієнтів. …
  2. Яблучний сік Ідеальний для таких цілей несолодкий сік, найкраще з яблук зелених сортів, щоб все так свіженько і приємно було. …
  3. Грейпфрутовий сік