Через молоко можуть передаватися наступні захворювання: хвороби, що викликаються ентеровірусами, інфекційний гепатит, ящур, туберкульоз, бруцельоз, лейкоз, сибірка, мастит, сальмонельоз, бактеріальна дизентирія, стафілококовий ентеротоксичний гастроентерит, стреп

Якщо ви п'єте сире молокоЦе збільшує ризик різних шлунково-кишкових захворювань, у тому числі спричинених мікроорганізмами, такими як Salmonella spp., патогенні кишкові палички, Staphylococcus aureus, Campylobacter jejuni та Listeria monocytogenes.

Вживання сирого молока без необхідної обробки (пастеризація, стерилізація) може стати фактором передачі патогенних мікроорганізмів та викликати у людини інфекційні захворювання та отруєння.