Дуже просто, достатньо додати на 100 л води 3-5 г харчової соди, що можна знайти на будь-якій кухні. Величезний плюс цього методу полягає в тому, що ph не підніметься вище за 8 навіть при передозуванні соди.Mar 16, 2016

Найпростіший рецепт олужування води Найпростіший спосіб приготувати лужну воду для пиття прокип'ятити її протягом 5 хвилин. Звичайний pH питний води становить менше 7. У процесі кип'ятіння у рідині підвищується цей показник до 7,5 – 8.

Для підвищення рівня pH використовуються картриджі-мінералізатори (в т. ч. Pentair (Pentek) GS-10CAL/RO), які підвищують рівні мінералів у питній воді, і таким чином зсувають баланс pH у бік лужності. Для зниження рівня pH, використовуються мембрани зворотного осмосу (у т.ч.

Зменшити кислотність води можна за допомогою спеціальних фільтрів, які заразом очищають її від шкідливих домішок. Якщо потрібно створити воду з підвищеною кислотністю та знизити кислотність води, для цього підійде активатор води.