Вермути рідко п'ють у чистому вигляді, частіше їх змішують із водою, соками, льодом, а також використовують у складі коктейлів разом з іншим алкоголем — джином, горілкою, шампанським.. Якщо є бажання розбавити мартіні, то для білого (Bianco) та червоного (Rosso) рекомендуються різні компаньйони.17 Jun 2019

Вермути особливо хороші як аперитив, а на закуску до них прийнято подавати оливки, солоні крекери, горіхи, а також канапе з лососем або шинкою. Білі підходять для вживання у нерозбавленому вигляді.

Щоб підкреслити колір напою, краще розбавляти червоні сорти вермуту соком з вишень чи граната, а білі (б'янко) – лимонним, грейпфрутовим чи апельсиновим.

Білі вермути самі по собі мають пряний аромат, а тому може бути змішування смаків. Що стосується напоїв для білого вермута, то добре підійдуть соки, знову ж таки, допустимі цитрусові, навіть лимонний сік. Можна розбавити алкогольний напій соком у рівній пропорції.