Я з чистою совістю мелю мак у кавомолці. Попередньо мию, висушую і зберігаю у закритій банці. Коли треба, змолола, додала цукор водички або гарячого молочка, і начинка готова. Вважаю, це найкращий спосіб перетерти мак.

Як подрібнити мак покрокова інструкція з фото Засипати в окріп мак. Зняти з вогню, закрити кришкою та настояти протягом 20 хвилин. Перекласти мак у металеве сито з дрібними ґратами. Дати стекти воді.

Промитий мак перекладаємо в глибоку каструлю та заливаємо молоком. Відправляємо каструлю на плиту та доводимо до кипіння. Після закипання зменшуємо вогонь до мінімуму і періодично помішуючи, варимо близько 50 хвилин. Через 50 хвилин начинка виглядатиме приблизно ось так.