Найбільш безпечні замінники цукру, це еририт, стевія та сукралоза. Про це журналістам розповіла лікар-ендокринолог клініки МДУ, кандидат медичних наук Зухра Павлова.

Чим замінити цукор, щоб знизити калорійність раціону

  • Алюлоза. Містить 0,4 ккал на 1 г продукту, знижує рівень глюкози в крові після їжі, покращує чутливість до інсуліну, сприяє втраті жиру та має властивості антиоксиданту.
  • Стевія. …
  • Еритритол, еритріт. …
  • Ксіліт. …
  • Сукралоза. …
  • Луо хан Гуо.

26 Sept 2022

Замінити рафінований цукор можна і натуральними продуктами: медом, сухофруктами, родзинками, свіжими фруктами та овочами.