Через високої концентрації холестерину каченя протипоказана при серцево-судинних патологіях. До того ж качине м'ясо досить тверде і погано засвоюється організмом.. Тому його краще виключити із раціону при захворюваннях шлунково-кишкового тракту. У деяких людей каченя здатна викликати алергію.

У складі качки ви знайдете такі вітаміни, як: A, E, PP, та деякі вітаміни групи B (B1, B2, B5, B6, B9). Також у ній містяться: фосфор, кальцій, кобальт, молібден, магній, натрій, фтор, йод та залізо. А найбільше в ній міститься хром і цинк. Качиний жир багатий на корисні кислоти Омега 3 і Омега 6.

Качине м'ясо багато жирами. Крім того, у м'ясі птиці містяться вітаміни групи B, селен, фосфор, цинк, залізо, мідь, калій, магній, кальцій, марганець та натрій. Індичку розрізати на порційні шматки і варити годину-півтори. Калорійність качки – 405 ккал.

Для цього необхідно одягнути рукавички та зробити надріз шкіри в районі грудки, оглянути грудку птиці. М'ясо має бути чистим, без будь-яких вкраплень. Якщо побачите у м'ясі паразитів, що нагадують білий рис довжиною в 7 міліметрів, знайте – качка заражена саркоцистоз.