Небезпечні властивості скумбрії Крім того, будучи жирною рибою, вона не бажана при захворюваннях печінки та ниркової недостатності.. Солона та копчена скумбрія не бажана при гіпертонії та загостреннях захворювань шлунково-кишкового тракту.

Солону та копчену скумбрію не рекомендують вживати людям із хронічними захворюваннями шлунково-кишкового тракту, печінки та нирок.

Відварена. Можливо, для когось видасться дивним, але це самий корисний спосіб приготування риби. Таким чином, зберігається найбільша кількість цінних речовин і ще легше засвоюється організмом.

У той же час у лососі, форелі, сардинах, тунці та скумбрії багато поживних речовин на основі жиру. А для задоволення організму в омега-3 експерти рекомендують є оселедець, сьомгу та скумбрію хоч би раз на тиждень.