М'ясо дикого кабана нерідко стає причиною захворювання людей на трихінельоз., попереджають ветеринарні спеціалісти Людина може заразитися при обробці туші або при вживанні погано прожареного м'яса.

Через низьку калорійність та невеликий вміст холестерину м'ясо кабана та іншу дичину справедливо відносять до дієтичних продуктів. Кабан м'ясо містить антиоксиданти, що регулюють рівень цукру в крові. Через високий вміст фосфору кабанятина – корисний продукт, що дозволяє вирішувати проблеми суглобів та кісток.

Трихінельоз – це паразитарне захворювання, збудник інфекції дрібний круглий черв'як – трихінелла, який широко поширений у природі серед хижаків і всеїдних ссавців, гризунів. У природі джерелом зараження є дикі кабани, борсуки, єнотоподібні собаки, бурі та білі ведмеді.

Головне, чим небезпечне м'ясо кабана – трихінелла, це паразит, який спричиняє хворобу трихінельоз.