При вживанні непрожареного м'яса свиней, корови, дикого кабана, ведмедя, лося чи інших диких тварин можна заразитися такими небезпечними захворюваннями, як трихінельоз, токсоплазмоз, теніоз, теніарингосп, ехінококоз.
Вживаючи в їжу м'ясо диких тварин, а також недостатньо термічно оброблені страви можна заразитися саркоцистозом, звертають увагу експерти видання «Ветеринарія і життя».
Якщо раптом ви з'їли шматок недосмаженого м'яса, не варто панікувати. Достатньо випити один із сорбентів — спеціальних медикаментів, які допомагають організму виводити шкідливі речовини. Також рекомендується тимчасово прибрати з раціону м'ясопити більше води і ромашковий чай для профілактики.
У нашій країні реєструється кілька видів глистів, що мешкають у сиром м'ясі: трихінели, ехінококи, ціп'яки – свинячий і бичачий (фіни). Крім цього, через неякісне чи погано оброблене м'ясо можна заразитись токсоплазмозом, особливо небезпечним для вагітних жінок.