Рапани можна їсти навіть сирими, це дуже корисно для чоловіків, – каже Андрій. — їдять вони, як насіння. Розкриваєш раковину ножем і вишкрібаєш молюска звідти. Дорослий чоловік може легко з'їсти до п'яти кілограмів мідій.

Як результат – харчове отруєння, гельмінтоз та кишкові інфекції. Що стосується рапанів, ними краще не зловживати навіть у тому випадку, коли ви впевнені у їхній свіжості. Справа в тому, що ці морські мешканці містять величезну кількість білка, яке здатний перетравити не кожен шлунок.

Склад та корисні властивості рапана Амінокислоти необхідні для роботи головного мозку, а також для постачання м'язової тканини енергією. У м'ясі рапана містяться вітаміни А, РР, Е та мінеральні речовини: залізо, натрій, магній, кальцій, фосфор, йод. Всі ці корисні елементи необхідні і дітям, і людям похилого віку.