Справа в тому, що в процесі приготування рослинних вершків рослинні олії частково гідрогенізуються – тобто рідку емульсію перетворюють на тверді жирні кислоти, з метою збільшення терміну придатності продукту. В результаті, у складі масел з'являються трансжири, небезпечні здоров'ю.Oct 31, 2019
Харчова цінність рослинних вершків не менш висока, ніж аналогічні продукти тваринного походження. У складі є амінокислоти, ненасичені жирні кислоти При цьому якісна продукція не містить шкідливих компонентів, які можуть негативно вплинути на організм людини.
ВершкиЯк і більшість жирних продуктів, рекомендовані не всім. Утриматися від вершків слід страждаючим ожирінням, атеросклерозом, захворюваннями печінки. Висока температура нагрівання молока при стерилізації руйнує вітамін С, а кальцій та фосфор переходять у сполуки, які організм практично не засвоює.
Пальмова олія може викликати захворювання серцево-судинної системи. Тому постарайтеся не використовувати продукти, у складі яких міститься пальмова олія. У складі цих рослинних вершків вже міститься цукор, тобто при використанні шантипаку необхідно зменшувати цукор.