Кристаліки льоду мають властивість руйнувати структуру продукту. Тому заморожені продукти з тривалим терміном зберігання втрачають вітаміни, стаючи таким чином для людини марними. Ці продукти можуть тільки вгамувати почуття голоду. Вітаміни ж людина не отримає.
Мінуси заморожених продуктів для здоров'я Погано оброблений продукт або вміст шкідливих бактерій в їжі сприяє заморожуванню цих самих мікробів. Сальмонела, кишкова паличка спокійно переживає мороз, залишаючись у продукті. При розморожуванні ці бактерії оживають та поширюються в організмі.
При заморожуванні плоди втрачають менше вітамінів та мінералів, ніж при тривалому транспортуванні. Крім того, не секрет, що овочі і фрукти (зазвичай недозрілі!) перед відправкою в далеку дорогу обробляють усілякими хімікатами, щоб продукти не псувалися. Однак і з замороженими плодами не все так райдужно.
- Молоко та молочні продукти Якщо ви в майбутньому плануєте пити молоко або додавати його до кави, то заморозка – не вдала ідея. …
- Готова їжа в паніровці.
- Сирі овочі та фрукти.
- Відварений рис.
- Готова паста.
- Соуси та підливи.
- Сир …
- М'ясо та риба