Кристаліки льоду мають властивість руйнувати структуру продукту. Тому заморожені продукти з тривалим терміном зберігання втрачають вітаміни, стаючи таким чином для людини марними. Ці продукти можуть тільки вгамувати почуття голоду. Вітаміни ж людина не отримає.

Мінуси заморожених продуктів для здоров'я Погано оброблений продукт або вміст шкідливих бактерій в їжі сприяє заморожуванню цих самих мікробів. Сальмонела, кишкова паличка спокійно переживає мороз, залишаючись у продукті. При розморожуванні ці бактерії оживають та поширюються в організмі.

При заморожуванні плоди втрачають менше вітамінів та мінералів, ніж при тривалому транспортуванні. Крім того, не секрет, що овочі і фрукти (зазвичай недозрілі!) перед відправкою в далеку дорогу обробляють усілякими хімікатами, щоб продукти не псувалися. Однак і з замороженими плодами не все так райдужно.

  • Молоко та молочні продукти Якщо ви в майбутньому плануєте пити молоко або додавати його до кави, то заморозка – не вдала ідея. …
  • Готова їжа в паніровці.
  • Сирі овочі та фрукти.
  • Відварений рис.
  • Готова паста.
  • Соуси та підливи.
  • Сир …
  • М'ясо та риба