Добре, коли підсилювачі смаку натуральні або ідентичні натуральним, ризик потрапляння хімічно активних речовин в організм значно знижується. Хімічно активні підсилювачі смаку, такі як глутамат натрію негативно впливають на організм людини і відповідно значно знижують імунітет, завдаючи шкоди здоров'ю.

Цей підсилювач смаку дуже небезпечний для здоров'я малюка, він є причиною гастриту чи виразки шлунка. В експериментах та лабораторних дослідженнях було доведено його негативний вплив на мозок та сітківку ока. Їжа, що містить глутаматвикликає як фізичне, так і психологічне звикання.

За фактом можна сказати, що кількісний зміст натрію в глутамате приблизно втричі менше, ніж у солі. Ці розрахунки переконливо доводять: передозування звичайного сіллю куди небезпечніше, ніж глутаматом натрію.

Глутамат натрію (лат. natrii glutamas, англ. monosodium glutamate, глютамінат натрію) – мононатрієва сіль глутамінової кислоти, харчова добавка E621 (у цій якості також називається «підсилювач смаку»).